У суботу, 15 лютого, майстрині з Жіночої громадської організації «Нур» провели для всіх охочих майстер-клас з приготування традиційних страв країн Аравійського півострова і Північної Африки.
Кухні арабських країн мають багато спільних рис: від базового набору продуктів до способу приготування окремих страв. Загалом, для кулінарії Близького Сходу властива велика кількість різних прянощів і спецій: цибулі, часнику, оливок, чорного і червоного перцю, кориці, ароматичних трав тощо, а також м'ясних і кисломолочних продуктів, особливо сиру. Про незліченне різноманіття десертів годі й казати — Схід з давніх-давен славився своїми солодощами на весь світ.
Активістки «НУР» охоче ділилися з усіма учасниками майстер-класу премудростями готування арабських страв. Дівчата не тільки повідомили рецепти найбільш поширених страв, а й пропонували всім присутнім взяти участь у їх приготуванні. Охочих розширити свої гастрономічні горизонти не довелося довго вмовляти.
Усупереч побоюванням гостей, вишукана кухня була до снаги і непрофесійним кухарям.
«Я завжди думала, що страви арабської кухні дуже складні у приготуванні, але на цьому майстер-класі я переконалася, що це не так, — повідомила одна із запрошених. — Удома обов'язково приготую щось нове і здивую своїх рідних!»